Bijenkasten doneeractie

Begin maart zijn de bijenkassen bij de schooltuin ten prooi gevallen aan vandalen. Het was een treurig aangezicht. Er werd direct een doneeractie gestart om de vernielde bijenkasten te herstellen en te beschermen. Binnen drie uur was het streefbedrag al ruim bereikt. Van het opgehaalde geld zal o.a. een stevig hek met een afdak om de kasten heen geplaatst worden. Mochten de bijenvolken het niet hebben overleefd, dan zullen er nieuwe worden aangeschaft.

Op 18 maart werd op feestelijke wijze het tot nog toe opgehaalde bedrag (ruim € 3.200) aan imker Nina Moerdijk overhandigd.

Video impressie

Video credits: Floor van Koelen

Foto’s

Foto credits: Niels Helms

Het lied “Red de bij” van Kinderen voor Kinderen werd gezongen en ze kreeg een map vol met bijen tekeningen en kunstwerken gemaakt door leerlingen.

Burgemeester Jan van Zanen

Vorige week ontving onze directrice Rubi een persoonlijke en handgeschreven brief van de burgemeester. Hij uitte zijn afkeer over het zinloze vernielen van de bijenkasten en wilde zijn persoonlijke blijk van medeleven kenbaar maken. Uiteraard werd dit erg gewaardeerd door onze imker Nina, het team en de Groenraad. Rubi heeft de burgemeester hier hartelijk voor bedankt en uitgenodigd om een keer een kijkje op onze prachtige school te komen nemen. Hierop is positief gereageerd. We wachten een definitieve datum af.