De burgemeester op bezoek

“Dit is het echte volle leven!” zei burgemeester Jan van Zanen tijdens zijn bezoek aan onze school.  Hij had eerder al een rondleiding gekregen door het schoolgebouw en kwam daarna buiten op het plein terecht in een vrolijk tafereel vol zon, kinderen, planten en dieren. 

De planten in de bakken kregen op dat moment met grote gieters water van Hugo en Julian uit 2X onder toezicht van Raiza, Hannah en Evi. In de Dierenwei borstelden de kleuters o.l.v. Feline, Thijn en Freya de geiten en varkens en er was volop bedrijvigheid met harken, bezems en emmertjes sop.

Juf Andrea en pappa Niels schepten intussen al uren samen met kinderen het naar beneden gedreven zand van de waterput weg en reden alles met kruiwagens naar boven waar het weer op de plek werd teruggestort waar het vandaan kwam.  De burgermeester was oprecht geïnteresseerd in alles en iedereen en had duidelijk schik in de antwoorden die hij op al z’n vragen kreeg.

Tot slot volgde er een bezoek aan de bijenkasten op de schooltuin waarvoor de imkerpakjes werden aangetrokken. Deze zijn door imker Nina aangeschaft om bijenworkshops aan de leerlingen te geven en zijn, net als de onlangs getimmerde bescherming voor de bijenkasten en de camera gekocht van het geld van de doneeractie. Nina kon zelf niet bij het bezoek van de burgermeester zijn, maar onze vijf leerlingen uit groep 8 waren een geweldige vervanging. Ze hadden zich verdiept in het wonderlijke en interessante leven van de bijen en zo wisten deze vijf jonge imkertjes de burgermeester te verbazen met hun parate kennis over oa het broedsel, de aantallen bijen, de bestuiving, waarom een bij honing maakt en waarom de imkerpakken wit zijn.

Hulde voor alle leerlingen, binnen en buiten, want mede door hun inzet en plezier heeft onze school een onuitwisbare indruk achtergelaten bij onze nieuwe burgermeester!  Dat we een unieke school hebben wisten we al, maar een bevestiging door de burgermeester van Den Haag, iemand die heel wat scholen, bedrijven en mensen gezien heeft in z’n leven, mogen we met heel veel trots en blijheid in onze zak steken!