Wilgentunnel

We hadden het nog nooit eerder gedaan op school maar met takken van gesnoeide wilgen kun je mooie dingen maken zoals een hut, een afscheiding of..een tunnel!

We kregen onlangs een paar bossen lange, buigzame takken cadeau van de afdeling Natuur en Milieueducatie van de Gemeente en kozen voor een niet al te ingewikkeld model tunnel die nu, na een ochtend flink doorwerken staat te pronken op ons schoolterrein.

Gemaakt door onze hulpouders Esther, Niels en Floor samen met enkele leerlingen waarvoor veel dank! Hopelijk gaan de takken wortelen zodat ie wat steviger in de grond komt te staan en met een beetje geluk èn vochtig weer krijgt de tunnel een mooi groen bladerdek waardoor ie nóg mooier wordt.

De jongste leerlingen hebben er in elk geval al meteen van genoten want simpelweg even door een tunneltje lopen of eronder staan is gewoon een hartstikke leuke ervaring, helemáál als ie zelfgemaakt is.

Dit klusje smaakte naar meer dus met die wilgentakken gaan we in de toekomst vast nog vaker leuke en nuttige bouwsels creëeren. Ouderhulp is daarbij uiteraard weer van harte welkom!