De Groenraad

Vanaf de oprichting van Het Volle Leven speelt de natuur een belangrijke rol in ons dagelijkse schoolleven. Leerlingen, schoolteam, ouders en verzorgers genieten het hele jaar door van de landelijke sfeer op het schoolterrein. 

Om er voor te zorgen dat ouders betrokken worden bij het onderhouden van het groen, het schoolplein en de dieren verzorging, hebben we De Groenraad opgericht. De Groenraad is een soort ouderraad, alleen dan van de groenzaken. We doen klussen op het schoolplein, we organiseren activiteiten, we geven advies en zorgen via deze website (groenraad.nl) dat iedereen inzicht krijg wat er rond Het Volle Leven gebeurt.

Aandacht

Een constante aandacht voor al dat groen en levende have en het in goede staat houden van stal, hokken, hekken, gereedschap, wei en buitenmeubilair is veel werk dat maakt dat er altijd behoefte is aan extra helpende handen van ouders van onze leerlingen. 

Het schoolteam kan door de volle lesdagen, de grote leerlingenpopulatie en de vele dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden simpelweg niet zonder ondersteuning.

Dagelijkse verzorging

De dagelijkse verzorging van de dieren zoals voeren, vacht borstelen en het schoonmaken van de hokken wordt volgens een schema uitgevoerd door de leerlingen onder toezicht van de concierges en in het weekend en tijdens schoolvakantes wordt dit werk door hulpvaardige ouders gedaan.

De schooltuinlessen worden gegeven door vakleerkrachten. Maar daarnaast zijn er veel snoei- en graafwerkzaamheden in het groen want de natuur staat tenslotte nooit stil. En in de Dierenwei valt er door slijtage en intens gebruik door dieren en kinderen altijd wel iets te vernieuwen, te repareren of te schilderen.

Wilt u uw steentje bijdragen en meehelpen om een klus te klaren neem dan regelmatig een kijkje op deze website en meld u zich vooral aan.