De Groenraad

Vanaf de oprichting van Het Volle Leven speelt de natuur een belangrijke rol in ons dagelijkse schoolleven. Leerlingen, schoolteam, ouders en verzorgers genieten het hele jaar door van de landelijke sfeer op het schoolterrein.

Naast een lust voor het oog is het een enorme rijkdom om zo dichtbij te kunnen ervaren hoe het is om zaadjes tot eetbare planten en mooie bloemen uit te laten groeien, bloembollen te planten en op te zien komen in het voorjaar, kruiden te plukken en leren herkennen en de zorg en verantwoordelijkheid te hebben voor de geiten, varkens, kippen, konijnen en cavia’s in de Dierenwei.

Aandacht

Een constante aandacht voor al dat groen en levende have en het in goede staat houden van stal, hokken, hekken, gereedschap, wei en buitenmeubilair is veel werk dat maakt dat er altijd behoefte is aan extra helpende handen van ouders van onze leerlingen. 

Het schoolteam kan door de volle lesdagen, de grote leerlingenpopulatie en de vele dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden simpelweg niet zonder ondersteuning.

Dagelijkse verzorging

De dagelijkse verzorging van de dieren zoals voeren, vacht borstelen en het schoonmaken van de hokken wordt volgens een schema uitgevoerd door de leerlingen onder toezicht van de concierges en in het weekend en tijdens schoolvakantes wordt dit werk door hulpvaardige ouders gedaan.

De schooltuinlessen worden gegeven door vakleerkrachten. Maar daarnaast zijn er veel snoei- en graafwerkzaamheden in het groen want de natuur staat tenslotte nooit stil. En in de Dierenwei valt er door slijtage en intens gebruik door dieren en kinderen altijd wel iets te vernieuwen, te repareren of te schilderen.

Wilt u uw steentje bijdragen en meehelpen om een klus te klaren neem dan regelmatig een kijkje op deze website en meld u zich vooral aan.