Gezaaid, geplant en geoogst

Op de schooltuin is er, ondanks alle regen, door de  groepen 4 en 6 toch nog gezaaid, geplant en geoogst. Er groeit nu gipskruid, afrikaantjes, korenbloem, goudsbloem en zonnebloem. De zaailingen van pompoen en courgette werden gepoot en worden straks in het najaar geoogst. De slaplantjes werden al op 19 april door de groepen 3 in de grond gezet en groeiden uit tot prachtige kroppen. Bij de radijsjes bleek maar weer eens dat de kleinste nog altijd de fijnste zijn en binnenkort worden ook de tuinbonen geoogst. We hopen dat het lukt om de nog lege plekken in de zaaibedden voor de vakantie vol te zaaien, wil je hiermee helpen meld je dan even bij de conciërges.  


Onze dieren  genieten ook van de verse groente van de tuin. De kippetjes zijn altijd gek op sla!’


Tuinmannen Stephan en Wim hebben het er maar druk mee, onkruid weghalen! Op hun knieën zelfs! Normaal gesproken doen de kinderen dit werk, maar gebeurt het niet dat blijft er alleen nog maar een oerwoud aan onkruidplanten over. Maar we willen natuurlijk bloemen en groente zien groeien. Heb je volgende week even wat tijd over, dan ben je van harte welkom mee te helpen!

 

Imker Nina

Tijdens de open tuinles was imker Nina ook aanwezig en mocht iedereen even van de overheerlijke honing proeven die al die hardwerkende bijtjes de afgelopen maanden hebben gemaakt!


Nieuwe waterbaan

Onze vrijwilligers Paul, Niels en Rob zijn naast tig andere klussen momenteel bezig met het maken van een nieuw waterloopsysteem bij de waterpomp. Het hardhout recyclen we op deze manier, we kregen het van ouders en collega’s, waarvoor dank!

Zijn er ouders die hardhouten planken hebben liggen? We hebben net te weinig om de waterbaan af te maken…

Knippen en Klussen

Andrea en Jeanette zijn druk in de weer geweest met het knippen van de nagels van de geiten. Ze zullen een keer stil zitten 😉 Volgende week de konijnen!

De mesthoop is door juf Andrea voor een groot deel omgezet, zodat al dat vieze stro en hooi (gemengd met poep en plas van onze dieren) beter en gelijkmatig verteert.

Waterputten legen

Ook zijn afgelopen week alle waterputten weer leeg gehaald door Opa Thijs. Na het heftige weer van de week eerder zaten alle putten vol met houtsnippers en modder.

Klompen gevraagd

Wie heeft er nog een paar klopjes liggen? Alle maten zijn welkom!