Groen update

Konijnen niet voeren

De konijnen lopen tijdens schooltijd vrij en vrolijk rond op hun eigen afgesloten veldje en de leerlingen willen deze lieve kleine schatjes voortdurend iets ‘lekkers’ geven. Bladeren van struiken, gras en andere plantjes uit de fruitbomenspiegels worden kapot getrokken en door het hek als voer aangeboden.

Nu er vorige week plotseling drie konijntjes levenloos in hun hok lagen, waar we enorm van geschrokken zijn, komen we na een gesprek met de dierenarts tot de conclusie dat dit overdadige en/of verkeerd aangeboden groen de oorzaak moet zijn geweest. Geen konijnenziekte of een hongerige vos maar wel fout eten waar die tere konijnendarmpjes slecht tegen kunnen. Inmiddels hebben we twee andere konijntjes opgevangen in de lege hokken en we hopen maar dat de kinderen iets hebben geleerd van deze trieste les. 


Zaaien door kleuters en groep 3

De bloembollen waren allemaal al uitgebloeid en de kou was voorbij dus het tuinseizoen kon beginnen. De kleuters en de groepen 3 zijn de afgelopen weken aan het zaaien geslagen in de mooie houten bakken. Ook hebben ze bescherm- en markeringstakken en steunstokken geplaatst voor de bonenplanten.

Vrijwilliger in het groen Marijke en juf Jeannette gaan er met de kinderen voor zorgen dat alle bakken goed gevuld worden. De komende tijd wordt de groei gevolgd en water gegeven zodat we ons over een paar maanden op een soort moestuinplein bevinden. Tenminste, dat hopen we dan!


Muntplanten verzameling

De muntplantenverzameling in de ronde witte pleinbak groeit intussen lekker door! We drinken vooral zomers heerlijke thee van de verschillende soorten (bonte, groene/Marokkaanse, witte/ appel- en chocolademunt) en de kinderen zetten stekken ervan in potjes. 


Kapotte bak wordt weer heel

De kapotte plantenbak wordt leeggeschept en daarna weer gerepareerd door onze groenvrijwilligers. Superfijn! Hij kan nu weer gevuld worden met tuinaarde, planten en nieuw zaad. De kleuters zorgden alvast voor stenen op de bodem. 

Fotodagboek van de burgemeester

Burgemeester Jan van Zanen die bij ons 3 juni bij ons op bezoek was, heeft het bezoek opgenomen in zijn fotodagboek. Bekijk hier het fotodagboek van de burgemeester

Gespot!

Laatst liep moeder vos met haar kleintjes ’s nachts over ons schoolplein!

Gevraagd: Planten en potten

Vooral met grote buitenbakken en- potten zijn we blij. Maar ook binnen- en buitenplanten en stekjes (alle soorten en maten) kunt u bij ons kwijt! Alvast bedankt!