Groen update: december

De dieren

Alle konijnen hebben een logeeradres gevonden voor de Kerstvakantie.

Konijn Kuifje is intussen gecastreerd en herstelt thuis bij Emma en Madelief, dank voor alle lieve zorgen!

We zijn weer vier lieve kippen rijker op school. Het zijn geredde legkippen die anders geslacht zouden worden na braaf anderhalf jaar eieren leggen voor de industrie. Nu ze bij ons op school wonen genieten ze hopelijk nog een paar fijne jaren van het rustige buitenleven. En we gaan ze natuurlijk extra beschermen tegen de vossen! Juf Andrea en Juf Saskia hebben ze gedoneerd aan school en juf Andrea is helemaal naar zorgboerderij De Peerdegaerdt in Streijen gereden om ze op te halen. De Peerdegaerdt is een boerderij waar vrijwilligers heel lief en goed zorgen voor ‘overbodig geworden’ legkippen.

Ons zwarte kippetje, een schattig dametje, is intussen gaan hemelen en bij het begraven werd maar weer ’s duidelijk hoe geliefd ze was bij de vaste dierenverzorgsters. Met een mooi versierd stuk hout, een afscheidswoordje en een gezamenlijk minuutje ge- phokphokphok i.p.v. een minuutje stilte, gingen de kinderen weer opgelucht, en juf Jeannette vertederd door zoveel kippenliefde, terug naar de klas.

Zaaibakken

Vader Job is afgelopen week bezig geweest om alle zaaibakken te controleren, en waar nodig te repareren. Alle bakken moetsen leeg, want de bollen mogen er weer in!! Gooi je uitgebloeide bloembollen nooit weg maar neem ze mee naar school, ze bloeien namelijk elk jaar weer opnieuw! Ze worden gedroogd en samen met de kleuters ingegraven voor een fleurig schoolterrein in het voorjaar!

Dierenverzorging en hulp van de kleuters

De zaai/bollenbakken vullen

Nu de bakken weer helemaal in orde zijn kunnen de bollen de grond in.

Gras

Het gras in de dierenweide wil maar niet groeien. Rob en Niels hebben daarom een aantal stukken gras weggehaald van de schooltuin en in de dierenweide gelegd. Nu maar hopen dat de geiten niet alles opeten..

Ouder hulp gevraagd

Onze kinderen zitten op een prachtige school met een enorme mooie tuin, buiten speelruimte met dierenweide. Om dit te onderhouden zijn vele handen en tijd nodig. Misschien een mooi voornemen voor het nieuwe jaar om bijvoorbeeld bij te dragen aan het onderhoud hiervan. Al is het een ochtend in de maand.
Goed voor de ouder betrokkenheid, goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Daarnaast wordt je kind ook blij als hij/zij je buiten ziet.

Laat het ons weten, je kan altijd even aan juf Jeannette of juf Andrea haar jas trekken, dan kijken we even wat uitkomt. Alvast bedankt!!